(untitled) (Збірник «Наукові проблеми архітектури та містобудування» | ОДАБА, 2025)
Сьогодні увага до здоров’я стала не просто турботою про своє майбутнє, але й стилем життя. Здоровим, спортивним, струнким, красивим та радісним, живучі в гармонії з навколишнім світом хоче бути кожен. Способів тримати себе у формі достатньо: багато хто бігає зранку, ходить у фітнес-центр, стежить за дієтою і бореться зі шкідливими звичками. Технології та обладнання в сфері краси постійно вдосконалюються, а на базі загального захоплення здоров’ям виникли цілі індустрії, одна з яких - wellness. Нині в світі сформоване прагнення до природних методів лікування і збереження здоров’я. Ідея відпочинку як можливість природного оздоровлення прекрасно підходить до стереотипів і потреб людей. Все більше бажаючих поєднати відпочинок з оздоровленням і доглядом за зовнішністю, тому тема будівництва водних оздоровчо-рекреаційних закладів сьогодні актуальна не тільки для фахівців індустрії краси та здоров’я, а й для тих хто займається інвестиціями, будівництвом, експлуатацією та управлінням готелями. В цьому питанні важливу роль відіграє правильно вибране місце для будівництва санаторіїв та курортів. Красиві пейзажі, чисте повітря і цілющі мінеральні води роблять бальнеологічні курорти прекрасним місцем для відпустки. Приємний безтурботний відпочинок там можна поєднати з корисними для здоров’я процедурами.