(untitled) (Збірник «Наукові проблеми архітектури та містобудування» | ОДАБА, 2025)
У статті розглядається принципи формування індивідуальних ознак стилю в сучасній проєктній графіці. Основною метою та завданням дослідження являєтеся - з’ясувати роль архітектурного малюнка як допоміжного засобу вираження проектного задуму автора, з’ясувати місце та значення ручної та комп’ютерної графіки як особливі творчо-технічний процес у проєктній діяльності та одним з елементів індивідуальності. розкрити функції і методи зображення у навчальному процесі, з’ясувати роль та особливості виконання антуражу та стафажу різними видами графіки, Додаткова роль антуражу та стафажу у процесі проектування формують особливі якості та навички при формуванні індивідуального стилю Саме вони, окрім загального стилю подачі, дозволяють створювати певний симбіоз з сухої комп’ютерної подачі та більш живої та емоційної ручної графіки. Надати приклад графічних розробок та малюнків різних авторів що сприяє розумінню основних принципів та методів графічного зображення середовища, навколишнього об’єкта, на основі яких майбутні митці створюють неповторну манеру малювання, свій індивідуальний почерк, власну графічну мову.